اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

کدام کشورها در پی زلزله مرگبار اخیر به کمک سوریه رفتند؟

در پی زلزله ویرانگر اخیر در ترکیه و سوریه و آغاز روند کمک‌های خارجی به این دو کشور، بار دیگر استانداردهای دوگانه کشورهای عربی و متحدان آمریکایی نمایان شد.

کدام  کشورها در پی زلزله مرگبار اخیر به کمک سوریه رفتند؟

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، سه روز از وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۷.۸ درجه در مقیاس ریشتر به مرکزیت ترکیه، می‌گذرد. زلزله‌ای که بخش‌های زیادی از منطقه غرب آسیا و شرق مدیترانه را به لرزه درآورد و علاوه بر ترکیه، بخش‌های زیادی از سوریه را ویران کرد. تا لحظه تنظیم این خبر، شمار جانباختگان در ترکیه به ۱۴ هزار و ۶۳ هزار و ۷۹۴ نفر و در سوریه به  سه هزار و ۱۶۲ نفر رسیده است.

شدت این زلزله به حدی بود که در لبنان، فلسطین، عراق، اردن، مصر، عربستان سعودی و بخش‌های از اوکراین و اروپا از جمله یونان، بلغارستان و... به ثبت رسید.

پس از زلزله ترکیه و سوریه کشورهای بسیاری برای کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان اعلام آمادگی کردند. برخلاف ترکیه که بیش از ۶۵ کشور کمک‌های بشردوستانه خود را تاکنون به این کشور ارسال کرده‌اند، کشورهای اندکی برای کمک به زلزله‌زدگان سوریه اقدام کرده‌اند. حتی سازمان ملل برای کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان سوریه نتوانسته تا به این لحظه اقدام قابل توجهی انجام دهد. در این میان مرکز امداد و نجات ملک سلمان، شاه سعودی که ادعا کرده بود به زلزله‌زدگان سوری و ترکی کمک خواهد کرد و آماده دریافت کمک‌های مردمی برای زلزله‌زدگان است و یک پل هوایی برای انتقال این کمک‌ها به دو کشور مذکور ایجاد کرده، هنوز هیچ کمکی برای مردم سوریه ارسال نکرده است.

این مرکز امروز، پس از گذشت سه روز از زلزله مرگبار در سوریه و ترکیه، نخستین محموله امدادرسانی سعودی شامل تیم‌های تخصصی پزشکی و گروه‌های امداد و نجات برای کمک به زلزله‌زدگان ترکیه را وارد فرودگاه آدانا در جنوب این کشور کرد و مدعی شد که طرح جمع‌آوری کمک‌های مردمی موسوم به «ساهم» نیز تاکنون‌ موفق به گردآوری ۸۰ میلیون ریال سعودی شد و قرار است این مبلغ برای کمک به زلزله‌زدگان سوریه و ترکیه هزینه شود.

سوریه کشوری عربی است که بیش از ۱۱ سال در حال تجربه جنگی ویرانگر است. جنگی که ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی در پشت آن قرار دارند و در این مدت بسیاری از کشورهای عربی که بر هویت عربی خود تاکید دارند، علیه آن با واشنگتن و تل‌آویو متحد شدند. حال با وقوع زلزله ویرانگر نیز، همان‌طور که انتظار می‌رفت، این کشورها ترجیح دادند که به جای سوریه، بیشتر به ترکیه کمک کنند. در حالی که به دلیل شرایط بغرنج سوریه، این کشور مستحق توجه و حمایت‌های بیشتری در همه سطوح از سوی کشورهای عربی است.

روزنامه رأی الیوم، چند روز پیش با سوژه قرار دادن این موضوع در سرمقاله خود نوشته بود که ایجاد پل‌های هوایی عربی برای نجات زلزله‌زدگان ترکیه جای تحسین دارد چرا که این یک وظیفه انسانی و اخلاقی است؛ ضمن این‌که ترکیه یک کشور اسلامی و برادر به شمار می‌رود اما آنچه که مایه تاسف است این است که مشابه این رویکرد در قبال سوریه دیده نمی‌شود؛ کشوری که در محاصره خفه‌کننده آمریکایی-اروپایی که بسیاری از دولت های عربی متعهد به آن هستند؛ بیش از هر کشور دیگری به کمک نیاز دارد.

با این وجود برخی کشورهای عربی و اسلامی به کمک مردم زلزله‌زده سوریه شتافتند که در ذیل به تفصیل ذکر می‌شود.

ایران

ایران از جمله نخستین کشورهایی بود که به سرعت برای کمک به زلزله‌زدگان سوری وارد عمل شد و محموله‌های امدادرسانی خود را به این کشور ارسال کرد وهواپیماهای حامل کمک‌های انسان‌دوستانه جمهوری اسلامی ایران به مردم زلزله‌زده سوریه، در دو فرودگاه دمشق و حلب بر زمین نشستند.

مهدی سبحانی سفیر جمهوری اسلامی ایران، سه‌شنبه پیش، اعلام کرد که نخستین محموله امدادی ایران در قالب ۴۵ تن شامل پتو، چادر، دارو، مواد غذایی و دیگر ملزومات زلزله‌زدگان سوریه وارد فرودگاه حلب شده و به سرعت تخلیه و بین زلزله‌زدگان توزیع می‌شود.

پس از آن نیز چندین محموله امدادی ایران به فرودگاه حلب، اللاذقیه و دمشق رسید.

صبح امروز (پنجشنبه) نیز پنجمین محموله کمک‌های بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران به زلزله‌زدگان سوریه وارد دمشق شد و سفارت جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط در صفحه توییتر خود نوشت: «صبح روز پنجشنبه پنجمین محموله کمک های بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران به زلزله زدگان سوریه که شامل ۴۵ تن پتو، فرش، چادر و مواد غذایی است، وارد فرودگاه دمشق شد».

عمان

کشور عمان از جمله کشورهای کمک‌کننده به زلزله‌زدگان سوریه و ترکی است که تاکنون چندین محموله به سوریه ارسال کرده و علاوه بر آن اقدام به ایجاد یک پل هوایی به سمت مناطق آسیب‌دیده از زلزله در سوریه و ترکیه کرده است.

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، امروز از ورود یک محموله جدید کمک‌های بشردوستانه عمان به فرودگاه دمشق خبر داد و «ترکی بن محمود البوسعیدی» سفیر عمان در دمشق اعلام کرد که هواپیمای وارد شده به فرودگاه دمشق، حامل ۱۴ تن مواد امدادی و لجستیکی بوده و یکی از پنج هواپیمایی است که تا روز یکشنبه آتی، وارد فرودگاه دمشق می‌شود.

 

روسیه

روز سه‌شنبه، در کمتر از ۲۴ ساعت از وقوع زلزله در ترکیه و سوریه، روسیه نخستین تیم‌های امداد و نجات خود را عازم سوریه کرد(+)  تا به عملیات جستجو و نجات زلزله‌زدگان کنند. علاوه بر آن محموله‌هایی از کمک‌های ارتش روسیه میان خانواده‌های زلزله‌زده حاضر در پناهگاه مسجد الروضه در شهر اللاذقیه توزیع شد.

 

امارات

امارات از جمله کشورهای عربی بود که در جریان زلزله اخیر سوریه، وارد عمل شد تا به زلزله‌زدگان سوری کمک کند. امروز (پنجشنبه، 9 ژانویه) نیز دو هواپیمای حامل کمک‌های بشر دوستانه امارات وارد سوریه شد. «معتز دوجی» معاون وزیر  ادارات محلی و محیط زیست امارات  در این خصوص توضیح داد که یکی از این دو هواپیما، 84 تن و دیگری 27 تن کمک شامل پتو، چادر و مواد غذایی وارد سوریه کردند و به این ترتیب شمار هواپیماهای اماراتی حامل کمک‌های بشردوستانه برای زلزله‌زدگان سوری تاکنون به هفت عدد رسیده است.

 

ارمنستان

تا به امروز، دو هواپیمای حامل کمک برای زلزله‌زدگان سوری از کشور ارمنستان در فرودگاه بین‌المللی حلب بر زمین نشسته‌اند و به اعلام خبرگزاری سانا، هواپیمای دوم شامل 32 تن مواد غذایی، پزشکی و دارو برای زلزله‌زدگان بود.

تونس

تونس از دیگر کشورهای عربی و آفریقایی بود که دو هواپیما حامل کمک برای زلزله‌زدگان سوری را به فرودگاه بین‌المللی حلب اعزام کرد. 

 

صربستان

سفارت صربستان در دمشق نیز کمک‌هایی را میان خانواده‌های زلزله‌زده در دمشق توزیع کرد.

هند

روز گذشته نخستن محموله کمک‌های هند به زلزله‌زدگان وارد فرودگاه بین‌المللی دمشق شد و «ساتیندر کومار» کاردار سفارت هند در دمشق  با اشاره به اینکه یک هواپیمای کمکی دیگر با حمل مواد امدادی و پزشکی در حال آماده‌سازی برای اعزام به سوریه طی ۲۴ ساعت آینده است، گفت: هواپیمای نخست حامل حدود ۶ تن مواد پزشکی و دارویی بود.

 

اردن

نخستین هواپیمای حامل کمک‌های اردن به سوریه، دیروز وارد فرودگاه بین‌المللی دمشق شد و «باسل الکاید» کاردار سفارت اردن در دمشق گفت که هواپیمای حامل کمک‌های بشردوستانه مردم اردن به دستور عبدالله دوم، شاه این کشور در اختیار مردم سوریه قرار گرفته است و اردن در این شرایط  هر چه قدر که بتواند به سوریه کمک می‌کند و در کنار آن باقی می‌ماند.

 

الجزائر

الجزائر تاکنون چهار هواپیمای حامل کمک‌های بشر دوستانه را به سوریه ارسال کرده است. 

مصر

مصر از دیگر کشورهای عربی بود که از اعزام هواپیماهای نظامی حامل کمک‌های پزشکی فوری به سوریه خبر داد. حسین مخلوف، وزیر اداره محلی و محیط زیست سوریه نیز در فرودگاه دمشق از دولت و مردم مصر برای این کمک تشکر کرد و گفت که مردم سوریه هرگز کسانی را که به آنها کمک می‌کنند فراموش نمی‌کنند؛ به ویژه در شرایط کنونی که کشورشان در اثر زلزله ویرانگر شرایط دشواری را سپری می‌کند.

لیبی

روز گذشته یک هواپیمای حامل ۴۰ تن مواد غذایی و پزشکی و امدادی از لیبی وارد فرودگاه بین‌المللی اللاذقیه شد.

 

پاکستان

پاکستان نیز از دیگر کشورهای کمک‌کننده به سوریه در شرایط بحرانی کنونی پس از زلزله مرگبار روز دوشنبه پیش بود و روز گذشته، یک هواپیمای حامل بیش از ۴۰ تن کمک‌های لجستیکی وارد فرودگاه دمشق شد. 

سفیر پاکستان در دمشق توضیح داد که این کمک‌ها از جانب دولت و مردم پاکستان به مردم سوریه است و بیشتر حاوی چادر برای زلزله‌زدگان است و در روزهای آینده  با هماهنگی دو دولت، کمک‌های بیشتری شامل مواد غذایی و پزشکی به سوریه ارسال خواهد شد. 

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول